Broccolisalat med blåbær
Grøn, flot og nem salat.
Ingredienser:
2-3 håndfulde spinat
1/2 spidskål
1 hel broccoli
100 gram blåbær.
Solsikkekerner
Olie
Citron
Honning
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skyld spinaten grundigt. Slyng herefter vandet fra.
- Snit spidskålen meget fint.
- Skærsmå buketter af broccolien og kog dem i et minut i let saltet vand. De må ikke blive bøde. De skal stadig have bid. Skylles efter med koldt vand.
- Skyld blåbærene grundigt.
- Rist solsikkekernerne på en meget varm pande med lidt olivenolie og salt.
- Kom spinaten nederst i en skål med lav kant eller på et fad. Kom herfter spidskål på og derefter broccoli. Top med blåbær og ristede solsikkekerner.
- Rør olie, citronsaft og olie godt sammen. Tilsæt lidt salt og evt. peber og hæld lidt olie ud over salaten. Du kan evt. servere dressingen ved side af.
Tip: Når du har skåret spidskålen ud, kan du "kramme" den lidt med hænderne, Så bliver den lidt blødere og passer ekstra godt sammen med spinaten.